Lávaköves masszázs

A lávaköves masszázs mintegy 3000 évre nyúlik vissza. Egyes források szerint az ősmagyarok sámánjai is használtak a gyógyításhoz felmelegített köveket. A mai modern lávaköves masszázs ugyanezeken az alapokon nyugszik: a kézzel történő masszírozás helyett vulkáni üledékes kőzetű sima, lapos köveket használnak, melyeket felhevítve a test különböző akupresszúrás pontjaira helyeznek, átmasszírozzák velük a testet, vagy óvatosan az izmokba nyomnak, izmok mellett csúsztatnak

A köveket, s a hátat, vagy az éppen masszírozandó testrészeket gazdagon bekenjük speciális olajjal, melyekhez illóolajat csepegtetve különböző aromaterápiás hatások érhetőek el, a masszázs és a lávakövek jótékony hatásán felül. A test ellazulása mellet a lélek is relaxál. A merev izmok és ízületek visszanyerik a rugalmasságukat, a lélek pedig meditatív állapotba kerül.


A lávaköves masszázs élettani hatásai:

– javítja a keringést
– segít az izmok ellazításában
– felmelegíti a testet
– javítja a nyirokkeringést
– gyorsítja az anyagcserét
– enyhíti az izomfájdalmakat
– segíti a méregtelenítés folyamatát
– erősíti a kötőszöveteket
– stresszoldó hatású
– javítja a vese kiválasztását
– feloldja az izommerevséget

Vagyis az összes olyan pozitív élettani hatással rendelkezik, mint az összes többi masszázsfajta, azonban a meleg kövek használata miatt felerősíti ezeket a hatásokat. Ellazít, pihentet, mentesít a mindennapi stressz alól és javítja közérzetünket, azonban bizonyos helyzetekben nem ajánlott: például szív-és érrendszeri megbetegedések esetén, magas vérnyomás esetén, a terhesség utolsó harmadában illetve menstruáció idején.

Copyright 2021 © All rights Reserved. Balancemasszázs